Shiatsu

Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk (‘shi’ = ‘vinger’ en ‘atsu’ = ‘druk’).

Het  is een holistische Japanse behandelvorm waarbij druk wordt uitgeoefend met duimen, vingers en handpalmen. Het doel is de interne stoornissen te corrigeren en het herstel bij specifieke klachten te bevorderen. De oude Japanse en Chinese geneeswijzen beheersen al meer dan 3000 jaar de kennis van het lichaam waardoor vele energiebanen (meridianen) en acupunctuurpunten (energiecentra) lopen die de levenskracht (Ki) laten stromen en die in verbinding staan met bepaalde organen. Shiatsu richt zich op het stimuleren en regelen van dit energetisch systeem (maw. ons zelfhelend vermogen). Shiatsu wordt ook preventief gehanteerd.

De gepatenteerde oorkaarsen gemaakt uit zuiver katoen, bijenwas en helende kruiden, zuiveren oren, keel, neus- en bijholten. De bloedsomloop, het lymfesysteem en de energetische velden worden gestimuleerd.

De behandeling brengt spontaan een aangename warmte met een "bevrijdend" aanvoelende drukregeling in oor, voorhoofd en bijholten gebied; de oorkaars therapie heelt ook de subjectieve klachten in oor en hoofd gebied, want er wordt gewerkt aan het herstel op geestelijk en lichamelijk niveau.

Dit is een soort van “verkorte” shiatsu behandeling, welke in demo’s op (gezondeheids)beurzen, binnen de professionele werkplek en voor personen met persoonlijk (lichamelijke) voorkeuren, ea.

De filosofie rond de Oosterse Acupunctuurpunten wordt hierbij ook betrokken, zij het met iets meer massage en eventueel uitgevoerd met sneller tempo. Er wordt gebruik gemaakt van een plooibare speciale stoel, welke al het nodige comfort biedt tijdens de behandeling.

Cranio-sacraal therapie is een zachte behandeling van hoofd en rug die vooral inwerkt op het zenuwstelsel en het bindweefsel. Onze hersenen en ons ruggenmerg worden verbonden met een soort koker gevuld met vocht; het hersen- en ruggenmergvocht, dat continu vervoerd wordt van hersenen naar ruggenmerg en omgekeerd. Door de vloeiende beweging van dit vocht ondergaan alle botstukken rond de koker (schedelbeenderen, wervels en heiligbeen) minimale bewegingen, met het oog niet zichtbaar, maar met goed geoefende handen des te meer voelbaar.

Up

Shiatsu

Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk (‘shi’ = ‘vinger’ en ‘atsu’ = ‘druk’). Het is een holistische Japanse behandelvorm waarbij druk wordt uitgeoefend met duimen, vingers en handpalmen. Het doel is de interne stoornissen te corrigeren en het herstel bij specifieke klachten te bevorderen. De oude Japanse en Chinese geneeswijzen beheersen al meer dan 3000 jaar de kennis van het lichaam waardoor vele energiebanen (meridianen) en acupunctuurpunten (energiecentra) lopen die de levenskracht (Ki) laten stromen en die in verbinding staan met bepaalde organen. Shiatsu richt zich op het stimuleren en regelen van dit energetisch systeem (m.a.w. ons zelfhelend vermogen). Shiatsu wordt ook preventief gehanteerd.

Om gezond te blijven moeten alle factoren in perfecte balans zijn; fysiek, mentaal, aanleg voor ziekte, emoties, omgeving (natuur), levensstijl en voeding. Om in balans te blijven dien je je steeds aan te passen aan de veranderingen in zowel je lichaam als in de buitenwereld om je heen. Wanneer je dat niet doet, kan er een disbalans ontstaan, waardoor je gezondheidsklachten kunt krijgen. Shiatsu stimuleert de circulatie van voedingsstoffen naar de cellen in het lichaam, verhoogt het energieniveau en vergroot het bewustzijn.Shiatsu is een behandeling die je kan helpen om in balans te blijven door het zelfhelend vermogen aan te spreken, waardoor eventuele klachten verminderd worden.

Oorkaarsen

De oorsprong ligt bij de Hopi-Indianen. Zij gebruikten de oorkaars voor het zuiveren en harmoniseren van de energetische velden, dus het verwijderen van negatieve  energieën. Negatieve afvalstoffen, zijn stoffen waarvan je ziek kan worden.

Zowel bij Aura-fotografie als bij Kirlian-fotografie is bewezen dat de energievelden rond het oor opmerkelijk verbeteren. Oorkaarsen werken in, op de diep in en rond het oor liggende 141 acupunten, een projectie van het hele lichaam  op het netwerk van energiekanalen.

Ik maak ook gebruik van de reflexmethode uitgewerkt door de Franse dokter Paul Nogier. Franse neurologen hebben deze methode verder op punt gesteld.

Het is tegelijk een revitaliserende en preventieve therapie, een verbeterproces van allerlei oor- neus- keelklachten, hoofdpijn of migraine. (zie indicaties hieronder)

Mijn behandeling begint met een lymfe-massage van de borstkast, hals en het gelaat. aansluitend wordt oorreflexmassage gegeven met alle aandacht voor de acupunten op het oor, om het regeneratieproces in gang te brengen. De hersenen worden aangesproken om de onbalans te herstellen.

De oorkaars werkt via de uitwendige gehoorgang op diepliggende acupunctuurpunten, het trommelvlies, het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het orgaan van Corti en verder via de buis van Eustachuis, op mond, keel, neus en bijholten.

De warmte in de gehoorgang brengt de bloedsomloop in beweging, de lichte onderdruk en de trillingen v/d lucht en ht condensaat v/d was met kruiden fungeren als transportmiddel van de afvalstoffen.

Indien u wenst kan supplementaire voetreflex behandeling ter ondersteuning toegepast worden. Of een craniale ondersteuning (hoofd) (kleine prijsaanpassing).

Patiënten met uitneembare hoorapparaten hebben baat bij deze zuiverende en relaxerende behandeling.

Ook voor kinderen vanaf 2j is de oorkaars therapie geschikt; enige voorwaarde is dat zij stil kunnen blijven liggen. Bij kinderen met buisjes in de oren mag niet behandeld worden, maar het kan wel tot daags voor deze ingreep plaatsnemen.

Ik gebruik enkel de holle kaarsen van het gepatenteerd merk  Biosun (met veiligheidsfilter CE-label), vervaardigd uit katoen, pure bijenwas en uitgekiende kruiden. Een filter voorkomt dat er verbrandingsresten in de gehoorgang zouden terechtkomen.

Indicaties:

•          verkoudheid

•          verstopte neus

•          loopneus

•          heesheid, keelirritaties

•          sinusitis (ontsteking van de holtes)  Opgelet enkel op “ontstekingsvrije momenten” •          hoofdpijn

•          migraine

•          lopend oor

•          verstopte oren (om vaak uitspuiten te voorkomen)

             slijm

             eczeem (enkel v uitwendige gehoorgang)

•          oorsuizen (constant of na vliegtuigreis)

•          oortinteling

•          tijdelijke doofheid

•          ziekte van Menière

•          slaapstoornis

•          blaasontsteking

•          prikkelbaarheid

•          stress, zenuwachtigheid

•          hyperactiviteit, oa. ADHD

contra-indicaties

Het wordt afgeraden om de oorkaarsen te gebruiken in geval van een doorboord of gescheurd trommelvlies, bij acute oorontsteking, implantaat van middenoorbeentjes, epilepsiepatiënten, kinderen jonger dan 2j.

Stoelmassage

STOELMASSAGE BEDRIJF                                                                                                             

Op jouw bedrijf of event :

  • Als organisator van een event?
  • Als standhouder op een beurs ?
  • Als bijkomend voordeel, op regelmatige basis aan jouw personeel ?

Tussen uw producten of diensten staat mijn ergonomische shiatsustoel klaar, zowel met visueel verrassende aantrekking, als voor een aangename kennismaking met uw bedrijf !

Voor bezoekers een geweldige service, voor standhouders een moment om weer op te laden.

 

Haal de shiatsu-stoel ook naar uw bedrijf !  Ik ben gediplomeerde Shiatsu-Therapeute, met weldra 20j ervaring in eigen praktijk    

Mensen die goed in hun vel zitten presteren beter en hun verzuim is veel kleiner.

Door toenemende werkdruk/prestatiedruk is het van belang dat men op de werkvloer preventieve mogelijkheden aanbiedt, om de motivatie, fitheid en gezondheid van het personeel te bevorderen.

Het immuunsysteem en het mentale welzijn worden hierdoor bevorderd.

Stoelmassage is een krachtige en effectieve ondersteuning van uw gezondheidsmanagement.

Voordelen :

  1. positieve investering in uw personeel, gemotiveerde mensen worden aangetrokken.
  2. fiscaal aftrekbaar.
  3. stimuleert de arbeid, dus betere productiviteit
  4. stress – en spanningsklachten verdwijnen op de werkvloer.
  5. terugdringen van ziekteverzuim.
  6. bijdrage tot een betere sfeer en verstandhouding onder de collega’s.

 

tijdens de werkuren de medewerkers een ontspanningsmoment te bezorgen waarna zij zich opgewekter en vol enthousiasme weer aan t werk zetten.

Mijn aandacht richt zich op fysieke klachten en op de zones die het meest belast worden bij het werk

Nog enkele voordelen van stoelmassage:

 

► Stoelmassage wordt over de kleding gegeven.

► Er komt geen olie aan te pas, dus geen plakkerig gevoel na een massage.

► Het werk kan direct weer verder opgenomen worden, met vernieuwde energie.

► Weinig tijdverlies (ongeveer 20 min) en toch zeer efficiënt.

àDit maakt het extra toegankelijk en laagdrempelig om deel te nemen.

 

EENMALIG OF MAANDELIJKS      Je kan zo’n massage eenmalig boeken om je werknemers te trakteren op een verwenmoment, maar het kan ook op maandelijkse basis. Regelmaat biedt namelijk verbetering van de evenwicht tussen lichaam en geest, wat jou bedrijf ten goede komt, en gewaardeerd wordt door jou werknemers.

 

offerte aanvraag

 

CADEAU GEVEN                Je kan ook een massage cadeau geven aan je medewerkers voor een speciale gelegenheid. Dan krijgen zij een professionele massage in mijn praktijk cadeau op afgesproken uur. Een cadeaubon kan je individueel aankopen en blijft een volledig jaar geldig. 

 

CADEAUBON bestellen

Cranio-Sacrale Therapie

Cranio-sacraal therapie is een zachte behandeling van hoofd en rug die vooral inwerkt op het zenuwstelsel en het bindweefsel. Onze hersenen en ons ruggenmerg worden verbonden met een soort koker gevuld met vocht; het hersen- en ruggenmergvocht, dat continu vervoerd wordt van hersenen naar ruggenmerg en omgekeerd. Door de vloeiende beweging van dit vocht ondergaan alle botstukken rond de koker (schedelbeenderen, wervels en heiligbeen) minimale bewegingen, met het oog niet zichtbaar, maar met goed geoefende handen des te meer voelbaar.

Doel is om verstoringen in het craniosacraal-systeem te ontdekken en hun invloed op het hele lichaam te begrijpen, te onderzoeken en te behandelen. Wanneer in dit systeem blokkades ontstaan kan dit zich uiten in allerhande symptomen. Cranio-Sacrale therapie stimuleert ook onze zelf regulerende (= helende) krachten.